Sorodne objave

 

Na mariborskem Pohorju je 10. in 11. januarja potekala že 45. Zlata lisica, tekmovanje za svetovni pokal v slalomu in veleslalomu za ženske. Prireditev zadnja leta sicer ne predstavlja večjega varnostnega tveganja, so jo pa v preteklosti spremljale tudi večje kršitve javnega reda in miru nogometnih navijačev.

090112-ZlataLisica01-mLetos je pri varovanju sodelovalo trideset policistov Policijske uprave Maribor in helikopter Letalske policijske enote. Dvodnevno prireditev je obiskalo kakšnih 10.000 ljudi, precej pa je bilo tudi visokih gostov. Med obiskovalci so bili predsednik republike in predsednik vlade ter nekaj ministrov. V soboto si je prireditev ogledala tudi ministruca za notranje zadeve Katarina Kresal, ki je obiskala tudi vodstvo varovanja prireditve.

090112-ZlataLisica02-m"Varovanje prireditve je potekalo brez posebnosti," je ob koncu prireditve povedal vodja varovanja Uroš Kušar, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Maribor, in dodal, da so obravnavali le dve majhni tatvini.

 

Besedilo in fotografiji: Bartolo Lampret