V sredo, 26. aprila, je Policijska postaja Maribor II, ob pomoči Postaje prometne policije Maribor, Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, Sektorja kriminalistične policije policijske uprave Maribor in Letalske enote policije, v okviru praznovanja občinskega praznika občine Miklavž na Dravskem polju, predstavila delo policije.

Predstavitev je bila namenjena širši javnosti, zlasti pa otrokom Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju (s podružnicami).

060426-Miklavz01

V dopoldanskem času so vodje policijskih okolišev Policijske postaje Maribor II in kriminalistični inšpektorji Sektorja kriminalistične policije učencem predavali o vrstniškem nasilju, škodljivih posledicah uživanja prepovedanih drog, vandalizmu ipd.

Po predavanjih so se članom novinarskega krožka predstavili vrhunski športniki, zaposleni v policiji, Robert Kranjec, Blaž Medvešek in Petra Nareks.

060426-Miklavz02

Kasneje so si učenci lahko ogledali del opreme policije. Pogumnejši so se zajahali službeno motorno kolo, nekaj učencev pa se je lahko popeljalo s policijskih helikopterjem. Dan se je za učence končal športno, saj so se učenci, učitelji in policisti (ob pomoči vrhunskih športnikov) ter nekdanji člani NK Maribor Pivovarna Laško pomerili v nogometu. V istem času je Petra Nareks izvedla trening juda za učence. Nad treningom so bili navdušeni tako učenci kot učitelji.

060426-Miklavz03

Predstavitev policije se je zaključila v večernih urah, z odličnim nastopom policijskega orkestra.

060426-Miklavz04

Tekst in fotografije: Bartolo LAMPRET