Sorodne objave

 

V sklopu 8. otroške varnostne olimpijade je Policijska uprava Maribor 31. maja 2013 organizirala drugo odprto prvenstvo v teku trojk na Kalvarijo. Do vrha vodi 455 stopnic, ki jih je premagalo 19 ekip, najhitrejša pa je bila ekipa Policijske uprave Celje.

V deževnem petkovem popoldnevu so ob vznožju zbrali vsi, ki na kakršen koli način sodelujejo pri izvedbi tega preventivnega projekta. Namen t. i. Štengijade, tokrat druge, je poleg športnega druženja predvsem humanitarnost, brez katere ni otroške varnostne olimpijade. Da nam je mar za sočloveka in nas stiska združi, smo dokazali tudi tako, da nas ni premagalo niti močno deževje. Vsak tekmovalec je prispeval pet evrov štartnine, humanitarnost pa se je dotaknila tudi naključnih mimoidočih in tistih, ki so prišli spodbujat ekipe; oboji so prav tako prispevali.

IMG 5854 zm

Zbralo se je 19 ekip, sestavljenih iz trojic. Z dobrim namenom so se v potu in dežju močili predstavniki policijskih uprav Maribor in Celje, natančneje predstavniki policijskih postaj Maribor I, Ptuj, Lenart, Šentilj, Gorišnica, Podlehnik, Ormož, Slovenska Bistrica. Pa tudi upokojeni delavci policije, ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, predstavniki Carinskega urada Maribor, Športnih objektov Maribor, Slovenske vojske, podjetij Srečka Črepinka in Kuli. 

IMG 9114 zm

Na humanitarnem športnem druženju so se po stopnicah zapodili tudi komandirji treh policijskih postaj Policijske uprave Maribor (komandir Policijske postaje Slovenska Bistrica Aleksander Lubej, komandir Policijske postaje Podlehnik Uroš Kušar in komandir Policijske postaje Lenart Jože Kerneža). Iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor sta se jim pridružila Darko Lamot, vodja Oddelka za splošne policijske naloge, in David Kaučič, policijski inšpektor v Oddelku za cestni promet. Druženju na Štengijadi pa sta se aktivno pridružila Darko Peklar, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor, ki je to prireditev tudi častno odprl, ter Donald Rus iz Policijske uprave Maribor, sicer zadolžen za področje preventive, ki je najuspešnejši ekipi izročil prehodni pokal.

IMG 5850 zmIMG 9010 zm

IMG 5870 zm

DSC08558 zm

IMG 8928 zm Pogoj za uvrstitev rezultata na seznam tekmovalcev je bil ta, da so bili v ekipi predstavniki obeh spolov, štel pa je čas najpočasnejšega v ekipi. Tudi letos je prehodni pokal osvojila ekipa Policijske uprave Celje, ki je preskočila stopnice od vznožja do vrha Kalvarije v času 2:59,90. 

DSC08599 zm

Na Štengijadi zbranih 345 evrov bomo predali na finalni prireditvi in zaključku 8. Otroške varnostne olimpijade, ki bo 6. junija, z začetkom ob 8.30, v mariborski dvorani Tabor. Sredstva bo prejela družina deklice Lie Gajšek, ki okreva po operativnih posegih za cistično fibrozo.