Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Otroci 1.a in 1.b razreda Osnovne šole Gorišnica so 23. oktobra obiskali Policijsko postajo Gorišnica, kjer so spoznavali delo policistov in med njimi dobili veliko novih prijateljev.

P1010333

Malčke sta sprejela komandirka postaje Tina Otilija Medved in vodja policijskega okoliša Marjan Vrtič. Predstavila sta jim opremo in vozila ter jim pokazala prostore policijske postaje. Tako kot vedno, je otroke najbolj zanimal "bunker", kot mu radi rečejo, torej prostor za pridržanje in vozila.

Prvošolčki so imeli veliko radovednih vprašanj, predvsem o varnosti v cestnem prometu, saj so se letos prvič podali v šolske klopi, mnogi med njimi pa so tako postali pravi aktivni prometni udeleženci. Na presenečenje policistov so otroci že veliko vedeli o tem, kako je treba pravilno prečkati cesto, zakaj je treba nositi rumeno rutico in čemu je namenjena kresnička.

P1010315

 Otroke je zelo zanimala tudi oprema policistov posebne enote.


Policistka in policist sta jih naučila še, zakaj in kako se morajo pravilno pripeti z varnostnim pasom, ki jih lahko obvaruje številnih poškodb, če bi se na cesti na primer nenadoma pojavil zbegan kuža in bi morali starši na hitro "zabremzati".

Otroci so obisk zaključili z veliko dobre volje in številnimi željami, da bi, ko odrastejo, postali policisti. Vsi pa so obljubili, da še kdaj obiščejo prijazne policiste iz Policijske postaje Gorišnica, ki so jih tako toplo sprejeli in jim predstavili svoje zanimivo delo.