Sorodne objave

 

Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Marjan Fank je na novinarski konferenci, ki je bila danes, 21. decembra 2009, predstavil ugotovitve preiskave petkovega umora v okolici Ormoža. Policisti so prijeli 46-letnega osumljenca.

IMG 2434

Zvočni posnetek izjave Marjana Fanka  (mp3) 

 

Povedal je, da so mariborski kriminalisti 20. decembra 2009, s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 46-letnega moškega iz okolice Ormoža, za katerega je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. Osumljenec naj bi namreč 18. decembra 2009, okoli 18. ure, storil dve kaznivi dejanji umora iz brezobzirnega maščevanja in na grozovit način.

Žrtvi dejanja, ki ga je storil na naslovu svojega bivanja, sta njegova 41-letna zunajzakonska partnerka in 76-letna tašča. Smrtonosne poškodbe jima je povzročil z avtomatskim orožjem in različnimi vrstami orodja. Osumljenec je dejanja storil v prisotnosti svojih otrok, starih 14 in 18 let, ki ju je, ko sta poskušala žrtvi zaščititi in mu dejanja preprečiti, tudi laže telesno poškodoval. Pri umoru uporabljeno strelno orožje, za katero ni imel ustreznega dovoljenja za posest in nošenje, je osumljenec pustil na kraju.

Nato je odšel v gasilski dom Miklavž pri Ormožu, kjer je za svoje dejanje povedal tamkajšnjim gasilcem in po telefonu svojemu očetu. Tam so ga tudi policisti prijeli; prijetju se ni upiral. O umoru oz. družinski tragediji je policijo na telefonsko številko 113 obvestila osumljenčeva hčerka.

Ogled kraja kaznivih dejanj je vodila dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča na Ptuju, kraj si je ogledal tudi dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. Kot je dejal Marjan Fank, osumljenec do dneva umora še ni bil obravnavan za kazniva dejanja in prekrške; prav tako policija ni bila še nikoli klicana na intervencijo na njegovem naslovu bivanja. Po dosedaj zbranih obvestilih naj bi bil motiv za opisano dejanje ljubosumje in predvidena ločitev partnerjev.

V letu 2008 je Policijska uprava Maribor obravnavala le eno kaznivo dejanje umora, medtem ko smo v letu 2009 obravnavali že devet tovrstnih primerov, od tega dva poskusa uboja, dva poskusa umora in pet dokončanih umorov, je še povedal Fank.