Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Maribor II, postaje vodnikov službenih psov in konjenikov, postaje prometne policije in postaje za izravnalne ukrepe smo 25. aprila 2015, skupaj s predstavnikom sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, v mariborskem trgovskem centru Europark predstavili vozila in opremo, ki jo uporabljamo pri svojem vsakodnevnem delu, in na ta način poskušali obiskovalcem bolje predstaviti in približati poklic policista.

IMG 2607

 Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali policijska vozila in opremo, in sicer merilnik hitrosti, indikator alkohola, ki so ga lahko tudi preizkusili, orožje, intervencijsko vozilo in drugo opremo.

IMG 2604

 Za otroke so bili najbolj zanimivi konji in konjeniki; najpogumnejši so se lahko celo sami zavihteli v sedlo in skupaj s policistom naredili sprehajalni krog ter si na ta način še bolje spoznali delo in poklic policista konjenika.

 

Mimoidoči so množično preizkušali t. i. alko očala, ki jih je predstavil predstavnik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. "Alko" očala se uporabljajo kot preventivno sredstvo za ozaveščanje o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, saj simulirajo učinke, ki jih uživanje alkohola povzroči v našem telesu: zmanjšano pozornost, upočasnjen reakcijski čas, zmedenost, motnjo zaznavanja, spremembo dojemanja globine in daljave, zmanjšanje perifernega vida, slabo presojo in odločanje, dvojni vid ter pomanjkanje mišične koordinacije.