Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci, ki je potekala na Policijski upravi Maribor, smo podrobneje predstavili rezultate dveh večjih kriminalističnih akcij, ki sta potekali po vsej Sloveniji in v okviru katerih je bilo 27. maja 2015 pridržanih 34 oseb.

IMG 0527

Podrobnosti preiskave sta predstavila vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Robert Munda in vodja Službe direktorja Bojan Kitel.

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 27. maja 2015 na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Kranj, Ljubljana, Koper in Murska Sobota, v sodelovanju s tamkajšnjimi kriminalisti in policisti, opravili dve zaključni akciji zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj. V akcijah je sodelovalo okoli 300 kriminalistov in policistov.

Na podlagi določil 157/2 člena Zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in pridržali 34 oseb in zanje odredili 48-urno pridržanje. K preiskovalnemu sodniku so 28. maja 2015 privedli 7 oseb, zoper katere je bilo odrejeno sodno pridržanje. Skupaj je bilo opravljenih 39 hišnih preiskav.

V tej povezavi so bili s strani Specializiranega državnega tožilstva obravnavani tudi trije policisti.

Kriminalisti so v predkazenskem postopku obravnavali osumljence zaradi suma storitve naslednjih kaznivih dejanj:

  • trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika (KZ-1),
  • neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1,
  • proizvodnje in prometa škodljivih sredstev za zdravljenje po 183. členu KZ-1,
  • hudodelskega združevanja po 294/II členu KZ-1,
  • velikih tatvin po 1. in 2. točki I. in III odstavka 205. člena KZ-1,
  • ponarejanja denarja po 243/I. člena KZ-1 in
  • prikrivanja po 217/IV členu KZ-1.

Več informacij v sporočilu za javnost