Sorodne objave

 

Podjetje Avto Krka in Moto klub Grof Attems iz Slovenske Bistrice sta v sodelovanju s policisti policijskih postaj Slovenska Bistrica in Ptuj ter Postaje prometne policije Maribor v nedeljo, 3. maja 2015, pripravila preventivno prireditev za motoriste Varna vožnja.

slika1.zm

 Udeleženci, ki so bili povabljeni iz motorističnih klubov z območja Slovenske Bistrice in širše okolice, so se zbrali na ploščadi podjetja Avto Krka. Vabilu se je odzvalo okrog 150 voznikov motornih koles in mopedov.


Namen prireditve je bil obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi različne vaje na poligonu in seveda tudi pogovor s policisti. Ti so predstavili svoje naloge in ukrepe za zmanjšanje števila prometnih nesreč, še posebej pa preventivni projekt Policijska izkušnja kot nasvet.

Najprej je motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor prikazal postopek snemanja varnostne čelade motoristu, ki je bil poškodovan v prometni nesreči, nato je policist pokazal spretnostno vožnjo. Vse vaje so se izvajale pri počasni vožnji, s pravilno tehniko gledanja v smer vožnje oziroma v smer rešitve in pravilnim reagiranjem v primeru nenadne ovire. Po prikazu so bili k preizkusu spretnosti na poligon povabljeni tudi motoristi, ki so tako preverili svoje sposobnosti in veščine ob začetku sezone. Mnogi so ugotovili, da sta zima in dolg premor naredila svoje in da je treba za varno vožnjo z motorjem večkrat obnoviti praktično in teoretično znanje. Po prireditvi so lahko vozniki opravili tudi brezplačni preventivni tehnični pregled svojih motornih koles.

Za zaključek je bila organizirana relacijska vožnja, v kateri so motoristi preizkusili svoje kondicijske sposobnosti. Na cilju v Štatenbergu je bila podana končna ocena: vsi udeleženci so se strinjali, da so takšni dogodki koristni tako za motoriste kot tudi vse pristojne službe, saj tako motoristom laže predstavimo svoj vidik varnosti in jih spodbudimo k večji skrbi za varnejšo motoristično sezono.