Sorodne objave

 

Danes, 19. 10. 2015, okoli 14.30 je iz Središča ob Dravi do nastanitvenega centra Šentilj vlak odpeljal vseh 450 migrantov, ki so bili dopoldan registrirani v sprejemnem centru Središče ob Dravi. Poleg teh tujcev smo v popoldanskem času v nastanitvenem centru Šentilj sprejeli še 315 migrantov, ki so jih s 5 avtobusi pripeljali z območja Policijske uprave Murska Sobota, in 80 migrantov, ki so jih z dvema avtobusoma pripeljali iz Dobovca, tj. z območja Policijske uprave Celje. Na poti proti nastanitvenemu centru Šentilj je z enim avtobusom še 53 migrantov iz Brežic.

Danes so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj sprejeli 819 migrantov. Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj več kot 1800 oseb.

Popoldan smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi od hrvaških varnostnih organov sprejeli 200 migrantov, ki smo jih s 4 avtobusi prepeljali na registracijo v sprejemni center Gruškovje, dodatnih okoli 400 pa smo jih od mejnega prehoda peš pospremili do Sprejemnega centra Središče ob Dravi. Trenutno potekajo postopki registracije teh oseb.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi