Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor je včeraj, 11. maja 2010, organizirala četrto predtekmovanje 5. otroške varnostne olimpijade. Prireditev je tokrat gostila Osnovna šola Ludvika Pliberška v Mariboru. Ob tej priložnosti je Varnostni sosvet Mestne občine Maribor izvedel slavnostno sejo ob 10. obletnici svojega delovanja, ki sta se je udeležila tudi generalni direktor policije Janko Goršek in dr. Miroslav Žaberl, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge na Ministrstvu za notranje zadeve.

 MG 8800

 Na slavnostni seji ob 10-letnici Varnostnega sosveta Mestne občine Maribor, ki se je je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek (na fotografiji), so članom članom varnostnega sosveta podelili priznanja za opravljeno delo v mandatu od leta 2007 do leta 2010.


Na prireditvi se je v eni izmed iger ekipa Varnostnega sosveta MO Maribor pomerila z ekipo učencev OŠ Ludvika Pliberška. Kljub podpori generalnega direktorja policije je ekipa varnostnega sosveta izgubila, a je poraz športno prenesla.

DSC 0256

 Del ekipe Varnostnega sveta MO Maribor (z leve proti desni): Danijel Lorbek, direktor PU Maribor, Rok Peče, podžupan MO Maribor, in Franc Virtič, komandir PP Maribor II

DSC 0312

 Po "izločitvi" ekipe varnostnega sosveta iz nadaljnjega tekmovanja so se otroci posvetili naslednjim preizkušnjam.


V finale 5. otroške varnostne olimpijade so se tako uvrstile ekipe osnovnih šol Slave Klavore, Franceta Prešerna in Ludvika Pliberška. V finalu, ki bo 3. junija v Sladkem Vrhu, se bodo pomerile z ekipami osnovnih šol Kungota 4. b, Volkschule Brunnsee, Sveta Trojica, Kungota 4. a, Sladki vrh, Gorišnica, Miklavž pri Ormožu - podružnica Kog, Ormož, Selnica ob Dravi 4. a, Selnica ob Dravi 4. b in Kamnica ter z ekipami iz zadnjega predtekmovanja, ki bo 18. maja v Cirkovcah.

DSC 0169

 Otroci so skozi igro in s skupinskim delom med varnostno olimpijado spoznavali nekatere najpogostejše elemente nevarnosti. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz uporabnih nalog, ob katerih so odgovarjali na vprašanja, prirejena njihovi starosti.