Sorodne objave

 

Motoristični klub C'est Bon iz Ormoža je med 7. in 9. majem 2010 v Hardeku pri Ormožu organiziral svoje 9. moto srečanje, na katerega je povabil vse ljubitelje motorjev in dobre glasbe. Na prireditvi so sodelovali tudi policisti Policijske uprave Maribor in v soboto, 8. maja, izvedli preventivni projekt z naslovom Policijska izkušnja kot nasvet.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so obiskovalcem predstavili simulator vožnje motornega kolesa, ki omogoča preigravanje v prometu pogosto nevarnih situacij.

IMG 2657

Večjo pozornost, zlasti izkušenih motoristov, ki jih na prireditvi ni manjkalo, je pritegnil policist motorist, ko je na poligonu predstavil varno vožnjo. Ob opazovanju njegove vožnje je marsikomu vzelo sapo, saj je bliskovito, brez najmanjše napake in z gracioznostjo baletke vodil motorno kolo med stožci, pri tem pa je bila njegova vožnja, čeprav na meji možnega, dejansko varna. Seveda po tako prepričljivi demonstraciji obvladovanja Yamahe FJR 1300 ni bilo junaka, ki bi poskušal postavitev na poligonu odpeljati za njim.


Policisti Policijske postaje Ormož so na oblegani stojnici predstavljali problematiko hitrosti in alkohola v cestnem prometu.

IMG 2651

Obiskovalci so se lahko seznanili z delovanjem laserskega merilnika hitrosti, še posebej pa je bil "oblegan" dobro razpoložen policist, pri katerem so lahko motoristi opravili preizkus z alkotestom. Tisti, ki ta dan niso vozili, so namreč izkoristili priložnost in po vsaki popiti pijači ob točilnem pultu nemudoma pohiteli k policijski stojnici preverit stopnjo alkohola v organizmu.

IMG 2662

 Projekt Policijska izkušnja kot nasvet v okviru moto srečanja je dosegel svoj namen, saj je bila prireditev solidno obiskana. Večina od 300 voznikov motornih koles, ki so se udeležili panoramske vožnje, se je namreč pred tem ustavila pri policijski stojnici in prisluhnila preventivnim nasvetom policistov.