Sorodne objave

Frontex 18. april 2019
Medsebojni odnosi 18. april 2019
Enakost spolov 18. april 2019
Etika in integriteta 18. april 2019
 

Policijska uprava Maribor in Policijsko veteransko društvo Sever Maribor sta v sodelovanju s Policijsko akademijo 5. februarja 2009 organizirala prvenstvo v veleslalomu. Po tem, ko so strmino za nagrado Zlate lisice že dodobra obrusile tekmovalke celega sveta, so snežni stadion v Mariboru tradicionalno preizkusili tudi delavci MNZ in Policije ter člani PVD Sever.

Ob vrhunski organizaciji in pod ostrim očesom glavnega motorja tekmovanja, policijskega inšpektorja iz Policijske uprave Maribor Jožeta Časarja, se je ob idiličnih snežnih in vremenskih razmerah, na startu zvrstilo 170 delavk in delavcev MNZ in Policije ter 88 članic in članov PVD Sever. Vsekakor gre za največje število nastopajočih doslej.

Prizadevni člani Smučarskega kluba Branik Maribor - Šole smučanja in deskanja na snegu Pohorje so pripravili vrhunsko, a tehnično zahtevno progo. Trideset tekmovalcev veleslaloma ni končalo, šest pa je bilo diskvalificiranih. ''Gre predvsem za druženje, da se kdaj srečamo tudi kako drugače kot le ob službenih obveznostih. Je pa seveda pomembno tudi, da daš na progi vse od sebe," je novinarki slovenskega dnevnika, ki je spremljala tekmovanje, v ciljni areni dejal Bojan Ferk iz Policijske uprave Maribor.

Delavke in delavci MNZ in Policije so tekmovali v treh kategorijah, veterani pa v dveh. Najboljši trije v vsaki kategoriji so prejeli medalje, najboljši ekipi pa pokala.

Med zaposlenimi v MNZ in Policiji je v kategoriji žensk nad 45 let zmago osvojila Slavica Smrekar iz Policijske uprave Nova Gorica, Sabina Horvat iz Policijske uprave Maribor je bila prva v kategoriji žensk do 45 let, v kategoriji žensk do 35 let pa je bila nepremagljiva Anastazija Stare iz Policijske uprave Kranj.

Med moškimi je bil v kategoriji nad 45 let najboljši Štefan Komuškič iz Policijske uprave Ljubljana, Robert Kralj iz Policijske uprave Kranj je zmagal v kategoriji do 45 let, v kategoriji najmlajših (do 35 let) pa je blestel Evgen Veseljko iz Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave.

Ekipno je prvo mesto zasedla Policijska uprava Maribor.

Med veterankami je bila v kategoriji nad 45 let najboljša Dragica Urbanc (PVD Sever za celjsko območje), v kategoriji do 45 let pa je največ znanja pokazala Majda Selinšek (PVD Sever za Koroško). Med veterani je bil v kategoriji nad 45 let najhitrejši Miloš Špoljar (PVD Sever Ljubljana), Bojan Ferk (PVD Sever Ljubljana) pa je zmagal med moškimi, starejšimi od 45 let.

Med veterani je ekipno prvo mesto zasedlo Policijsko veteransko društvo Sever za celjsko območje.

Seveda ni pravega tekmovanja v veleslalomu brez ptujskih kurentov. Letos je tekmovalce bodrila Grupa 311, v kateri sta se pod težo mask potila tudi dva policista iz Policijske uprave Maribor. Da pa je dan minil poučno, sta poskrbela Bloška smučarja iz Policijske uprave Postojna, ki sta prisotnim pojasnila in pokazala zanimiv del naše zgodovine.

Delavke in delavci MNZ in Policije ter članice in člani PVD Sever so z množičnim obiskom tekmovanja v veleslalomu še enkrat z pokazali, da smučanje ni le nacionalni šport, temveč je priljubljeno tudi med policisti.

 

Rezultati

  • Državno prvenstvo Policije v veleslalomu - posamezno 
  • Državno prvenstvo Policije v veleslalomu - ekipno ženske 
  • Državno prvenstvo Policije v veleslalomu - ekipno moški 
  • Državno prvenstvo PVD SEVER v veleslalomu - posamezno 
  • Državno prvenstvo PVD SEVER v veleslalomu - ekipno