Sorodne objave

 

Mariborski policisti so v petek, 19. avgusta 2016, zvečer prejeli obvestilo, da je bil v svojem stanovanju v Mariboru najden mrtev in okrvavljen 57-letni moški. Več informacij o kriminalistični preiskavi je danes, 23. avgusta v izjavi za medije podal Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

P8230005

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde (mp3) 


Kriminalisti so pri ogledu kraja, v prisotnosti dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurnega okrožnega državnega tožilca, kmalu ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti, oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora, saj so bile na vitalnih delih telesa pokojnega ugotovljene številne vbodne rane, narejene z ostrim predmetom. Že nekaj ur po tem so na podlagi zbranih obvestil odvzeli prostost ter odredili pridržanje 53-letnemu moškemu, prav tako iz Maribora, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je storil navedeno kaznivo dejanje. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je v okoliščine umora vpleten tudi 31-letni moški. Ta je bil izsleden naslednji dan, 20. avgusta 2016, okoli poldneva, in mu je bila odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da 53-letni moški, ki mu je bila najprej odvzeta prostost, ni povezan s kaznivim dejanjem in da je kaznivega dejanja umora po 1. točki I. odstavka 116. člena Kazenskega zakonika utemeljeno osumljen 31-letni moški. Slednji je bil v ponedeljek, 22. avgusta 2016, s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

P8230006

Preiskava je pokazala, da so se v stanovanju, kjer je bil storjen umor, kritičnega dne v popoldanskem času nahajali štirje znanci, oz. prijatelji, ki so med pogovorom tudi pili alkoholne pijače. Dva od njih sta zatem stanovanje zapustila. Med storilcem in žrtvijo, ki sta v stanovanju ostala sama, se je vnel naprej besedni spor, nato pa je storilec svojo žrtev napadel z nožem in ga na grozovit način, z več vbodi v vitalne dele telesa, umoril. Po dejanju je storilec žrtvi vzel nekaj denarja in s kraja pobegnil, s seboj pa vzel tudi nož, s katerim je moril. V svojem podnajemniškem stanovanju se je zatem preoblekel in odšel v bližnji gostinski lokal.

Za kaznivo dejanje umora na grozovit način mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.