Sorodne objave

 

Da bi prazniki minili prijetno in varno, smo policisti in zdravniki danes, 16. decembra, na novinarski konferenci Policijske uprave Maribor ponovno pozvali k varni in uvidevni rabi pirotehničnih izdelkov, predvsem pa opozorili na nevarnosti njihove napačne rabe.

pirotehnika

 K varni in tudi uvidevni uporabi pirotehnike sta pozvala (z leve): prim. Erik Vrabič, dr. med., predstojnik Oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor, in Boris Lukežič, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Maribor.


Zvočni posnetek izjave Borisa Lukežiča (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Erika Vrabiča (mp3)  


Boris Lukežič, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Maribor, je zbranim predstavil spremembe zakonodaje s tega področja in opisal kršitve, ki smo jih obravnavali med lanskimi božično-novoletnimi prazniki. "Razveseljiva ugotovitev na območju Policijske uprave Maribor je, da so kršitve, povezane z uporabo pirotehničnih izdelkov, v velikem upadu. To je potrditev, da vsi, ki se trudimo preventivno vplivati na uporabnike pirotehnike, delamo v pravi smeri. Zato bomo s tovrstnimi prizadevanji nadaljevali," je dejal Lukežič.

Prim. Erik Vrabič, dr. med., predstojnik Oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo UKC Maribor, je postregel s še bolj razveseljivim podatkov, da med lanskimi božično-novoletnimi prazniki na oddelku,ki ga vodi, niso obravnavali niti ene poškodbe, povezane z uporabo pirotehnike. Kljub temu je pojasnil, kako hude posledice vseeno lahko ima nepravilna uporaba pirotehnike.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja.


Preberite tudi:

bodi zvezda plakat