Sorodne objave

 

Na Snežnem stadionu na Pohorju so se 7. in 8. januarja 2017 najboljše smučarke sveta pomerile v veleslalomu in slalomu, na tradicionalni 53. Zlati lisici. Na sobotni tekmi je svojo kariero sklenila Tina Maze, ki je v javnosti zastopala tudi policijske vrste. Nekaj let je bila prva dama akcije Bodi zvezda, ne meči petard.

Kljub hudemu mrazu,  v soboto zjutraj so termometri pod Pohorjem kazali - 14 stopinj Celzija, se je od Tine prišlo posloviti ogromno ljudi. Po ocenah organizatorja si je sobotno prireditev ogledalo okoli 15.000, v nedeljo pa okoli 5.000 obiskovalcev. Seveda so vsi gojili zelo velika pričakovanja do še ene naše sodelavke, Ilke Štuhec, spodbujali pa so tudi ostale tekmovalke. 

P1070009.zm

Zaradi terorističnih dogodkov, ki so se lani in v času božično-novoletnih praznikov zgodili v Evropi (Nica, Pariz, Berlin, napadi v Turčiji …),  je varovanje te prireditve pomenilo zelo velik varnostni zalogaj za organizatorja, varnostno službo, reditelje in policijo.

Rezultat tesnega sodelovanja vseh odgovornih za varnost je bila dvodnevna prireditev brez kršitev, vsi obiskovalci pa so brez zastojev in varno prišli in tudi odšli s Pohorja.

P1070020.zm