Sorodne objave

 

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora v Kidričevem, do katerega je prišlo v četrtek, 9. februarja, v zgodnjih jutranjih urah.

DSC06377

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde, (mp3) 
vodje Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Maribor


Do dejanja je prišlo, ko je 47-letnik v svojem stanovanju s pištolo streljal na prav tako 47-letnika, ki je bil tam že pred njegovim prihodom. K sreči moškega ni zadel. Ko se je ta uprl osumljencu, je slednji pobegnil iz stanovanja. Žena in otrok pri tem nista bila poškodovana.

Osumljeni 47-letnik je bil po intenzivnem iskanju ob 11. uri prijet in pridržan na območju Ptujske Gore. Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kot so še ugotovili mariborski policisti, je bil motiv za storitev kaznivega dejanja brezobzirno maščevanje zaradi ljubosumja, osumljeni pa za pištolo, ki jo je uporabil, ni imel ustreznega dovoljenja.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja po 116. členu Kazenskega zakonika je sicer zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen, kazniv pa je tudi poskus.