Sorodne objave

 

V soboto, 25. februarja 2017, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med ekipama Nogometnega kluba Maribor in Nogometnega kluba Olimpija iz Ljubljane oz. t. i. večni derbi. Javna prireditev z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo veljali posebni varnostni ukrepi.

Munda nogomet

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde, (mp3) 
vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor


Policisti bomo ob splošnih ukrepih, ki jih izvajamo ob tovrstnih varovanjih javnih prireditev, pozorni na posameznike, ki predstavljajo največje varnostno tveganje, in bomo sledili najstrožjim ukrepom za zagotovitev varnosti udeležencev. Seveda k varnosti prispevamo vsi, tako organizator, kot reditelji, varnostna služba, nogometna zveza, vodstvi klubov in navijači.

Policija bo z neposrednim izvajanjem ukrepov pričela že danes. V izvajanje nalog neposredno na terenu pred, med in po nogometni tekmi so vključeni pripadniki Posebne policijske enote ter policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor. Vodenje varovanja bo potekalo s pomočjo operativnega štaba. Uporabljali bomo video-nadzorno tehniko za dokumentiranje dogodkov in po potrebi tudi helikoptersko enoto.

Dosledno se bo na tekmi izvajala personalizacija vstopnic, zato ni odveč poziv k pravočasnemu izpolnjevanju podatkov in prihodu na prireditveni prostor.

Vse udeležence prireditve pozivamo, da dosledno spoštujejo navodila rediteljev in varnostnikov ter vsa izrečena opozorila in ukaze policije, saj bomo v primeru nespoštovanja ukazov prisiljeni ukrepati.