Sorodne objave

 

Do 9. aprila bo v prostorih visokošolske ustanove Alma Mater Europaea - ECM na ogled razstava Vsi enaki, vsi enakopravni, ki smo jo odprli včeraj, 9. marca 2017, v sklopu znanstvene mednarodne konference pod naslovom Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov.

DSC06496

 Z odprtja razstave


"Policisti svoje poslanstvo izvršujemo izključno za ljudi. Z njimi smo ob največjih tragedijah in stiskah. S svojim delom posegamo v človekove pravice, a jih hkrati tudi varujemo. Zato je za policistke in policiste še toliko bolj pomembno dosledno spoštovanje zakonitosti, poklicne etike in načela enakosti za vse," je v nagovoru dejal pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik in dodal: "V policijskih postopkih skrbimo, da so vsem zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, pa čeprav se ločimo po narodnosti, rasi, spolu, jeziku, veri, političnem ali drugačnem prepričanju, premoženju, izobrazbi, družbenem položaju in še v čem. Prav o tem priča razstava, katere soavtorji so tudi zaposleni v policiji. Služi kot opozorilo, da smo po svoji temeljni vrednosti in dostojanstvu enaki ter da ni nihče bolj oziroma manj človeški od drugega." 

DSC06502

Pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik in fotograf Arne Hodalič


Razstava obsega 20 plakatov, ki smo jih v Policiji pripravili decembra lani, ob svetovnem dnevu človekovih pravic, v sodelovanju s priznanim fotografom Arnejem Hodaličem. Podaril nam je večino fotografij in s svojim naborom portretov ljudi iz različnih svetovnih kultur in ozadij omogočil, da smo lahko osrednje sporočilo Vsi enaki, vsi enakopravni umestili v širši, nadnacionalni družbeno-kulturni kontekst.

Potem, ko je bila razstava najprej na ogled v Policijski akademiji v Tacnu, od včeraj gostuje v Mariboru. Vabljeni, da si jo ogledate tudi sami!