Sorodne objave

 

Včeraj, 13. marca 2017, je med 21.10 in 22.19  26-letni moški iz okolice Maribora s strelnim orožjem poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora.

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini nekdanje trgovine Lesnina v Hočah, zato je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 Avant, črne barve in mariborskega registrskega območja, odpeljal v smeri proti Mariboru. Osumljenec ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, z nemškimi registrskimi tablicami, ves čas zasledoval. Med begom oz. zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, zatem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po Cesti proletarskih brigad v Mariboru.

Nato se je osumljenec presedel v osebni avtomobil znamke Škoda Octavia Combi, bele barve, koprskega registrskega območja, s katerim je oškodovanca v črnem audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz. Slivnico. Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, zatem pa po Tržaški in Titovi cesti v center mesta Maribor.

Osumljenec mu je z belo škodo ponovno sledil. Ko ga je zaradi gneče vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, pozivamo vse morebitne priče, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.