Sorodne objave

 

V lepem in sončnem dopoldnevu smo 23. maja 2017 na stopnicah, ki vodijo do mariborske Kalvarije, organizirali 6. Štengijado, športno tekmovanje letošnje, že 12. Otroške varnostne olimpijade.

DSC05634

Rekordnih 60 ekip se je zbralo pri Zavodu Antona Martina Slomška in se spoprijelo s tekom (pa tudi s hojo) po 455 stopnicah na vrh Kalvarije. Ekipe sodelujočih pri izvedbi Otroške varnostne olimpijade so prišle iz vrst Policije, Slovenske vojske, gasilcev, osnovnih in srednjih šol ter zasebnih podjetij.

IMG 3006

Sodelujoče in goste so pozdravili predstavnica Zavoda Antona Martina Slomška Maribor Alenka Šverc, predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mikič in pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.

IMG 3116

Na prva tri mesta na 6. Štengijadi so se uvrstili:

  1. mesto: "Tek od A do Ž" iz Slovenske vojske (Mateja Mlinar, Marko Kaloh in Matjaž Črešnar) s časom 2:30,32
  2. mesto: 72. Brigada Slovenske vojske – 1. ekipa (Lidija Koprek, Matej Mavrovič, Lenart Pupaher) s časom 2:53,47
  3. mesto: PU Murska Sobota (Aleksandra Žižek, Tomaž Pivec in Avgust Sobočan) s časom 3:01,52.

IMG 3119

Na državnem prvenstvu Policije v teku mešanih trojk po stopnicah so se na prva tri mesta uvrstili:

  1. mesto: PU Murska Sobota (Aleksandra Žižek, Tomaž Pivec in Avgust Sobočan) s časom 3:01,52
  2. mesto: Specializirana enota za nadzor državne meje - 1. ekipa (Urška Robnik, Rok Merzel in Marko Černel) s časom 3:07,56
  3. mesto: PP Maribor II - 1. ekipa (Ksenja Pušnik, Sašo Magdič in Gregor Jaunik) s časom 3:10,98.

IMG 3126

Prehodni pokal je že drugo leto zapored osvojila ekipa Tek od A do Ž.

1

 Čeprav so se približno na polovici tekmovanja nad nas zgrnili zelo temni oblaki, smo jih z dobro voljo, odločenostjo biti humanitarni in pozitivno energijo odgnali. Razglasitev rezultatov smo zato spet pričakali v sončnem vremenu.

DSC05615

Najboljšim so pokale podelili predsednik Zveze prijateljev mladine Maribor Saša Mikič, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher in pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik.

IMG 3001

In še najpomembnejše: ob pomoči Zveze prijateljev mladine Maribor smo zbrali 1385 evrov! S prispevkom bomo nekaj otrokom omogočili letovanje z ZPM Maribor otrokom, saj si tega sicer ne bi mogli privoščiti. Njihovi zadovoljni nasmehi nam bodo pomenili največje zadovoljstvo!

08 FINALE SEZNAMPred nami je le še finale letošnje 12. Otroške varnostne olimpijade, ki bo 1. junija 2017 v športni dvorani Lukna ob stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Začnemo ob 8. uri.

Več fotografij je dostopnih na Facebooku slovenske policije