Sorodne objave

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Poljčane je 26. maja 2017, v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica in Postaje prometne policije Maribor, izvedel preventivno prireditev Varnost v prometu, naša skupna skrb.

P5260026

Namen prireditve, ki je potekala v Poljčanah, je bil opozoriti na pomen uporabe varnostnih pasov v prometu in upoštevanje omejitev hitrosti vožnje v cestnem prometu.

P5260060

Policisti PPP Maribor in policisti PP Slovenska Bistrica so več kot 200 obiskovalcem prikazali spretnostno vožnjo policista motorista na poligonu, prisilno ustavljanje motornih vozil v cestnem prometu z uporabo t. i. stingerja, prometno opremo za zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in službena vozila za izvajanje nadzora hitrosti. Manjkala ni niti Provida, razstavili pa so še laserski merilnik hitrosti in drugo opremo za izvajanje nadzora v cestnem prometu. Udeleženci prireditve so se lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

P5260022

 Policisti so ob tej priložnosti promovirali poklic policista in med obiskovalce prireditve razdelili zloženke o pomenu uporabe varnostnih pasov in otroških sedežev za prevoz otrok ter zloženke za večjo varnost pešcev v prometu.


Na prireditvi so se predstavili tudi učenci Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane, ki so izvedli vožnjo s kolesi na improviziranih poligonih za vožnjo v cestnem prometu in izdelali plakate. Člani PGD Poljčane so predstavili in prikazali delovanje avtomatičnega defibrilatorja ter izvedli delavnico nudenja prve pomoči. AMZS Center varne vožnje Vransko je predstavil pravilno namestitev otroških varnostnih sedežev v avtomobilih, prikazal pravilno uporabo varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilih ter seznanjal obiskovalce s posledicami nepravilne uporabe oziroma neuporabe varnostnih pasov. Predstavila pa se je tudi ekipa prve pomoči iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica.