Sorodne objave

 

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so preiskali uboj 64-letnika s Ptuja, sodnica je za oba osumljenca odredila sodno pridržanje.

IMG 3676

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde, (mp3)
vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor


Včeraj zvečer sta bila k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedena moška, oba s Ptuja, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja uboja po 115/I. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi z 20. členom istega zakona, na škodo 64-letnega moškega, prav tako z območja Ptuja. Dejanje sta storila 4. junija 2017, v stanovanjski hiši na Ptuju. Preiskovalna sodnica je zoper oba odredila sodno pridržanje.

V nedeljo, 4. junija 2017, je prvoosumljeni moški okoli 17. ure poklical policijo na telefonsko številko 113 in naznanil, da je v hiši na Ptuju padel in umrl 64-letni moški. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so policisti in reševalci ugotovili, da je 64-letni moški umrl nasilne smrti oz. da je žrtev kaznivega dejanja.

V nadaljnji preiskavi so kriminalisti ugotovili, da se je pokojni 4. junija 2017 v dopoldanskem času nahajal v stanovanju, v njuni družbi pa je bil še en moški iz Ptuja. Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca pričela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal. Za tem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila in je tam kasneje umrl.

Oba osumljenca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.