Sorodne objave

 

Mariborski policisti smo v petek, 22. septembra 2017, svoje delo in opremo predstavljali na kar dveh prireditvah. Najmlajši so v Univerzitetnemu športnemu centru Leona Štuklja pobliže spoznali poklic policista, na Trgu Leona Štuklja pa so se nam pridružili še predstavniki združenja Drogart. Skupaj smo svetovali obiskovalcem in jih pozvali k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu.

Predstavniki Drogarta so na stojnici predstavili interaktivno igro Šofer, ne jezi se!, namenjeno osveščanju voznikov o škodljivosti vožnje pod vplivom alkohola, ki jo je preizkusilo kar nekaj mladih. Delili so letake in predstavili aplikacijo Furam 0,0, mimoidoči pa so lahko preizkusili še posebna "pijana" očala ter tako preverili, kako zaznavamo globino, občutek za ravnotežje in koordinacijo pod vplivom alkohola.

IMG 6214

Na mariborski policijski upravi tudi sicer precej pozornosti posvečamo mladim. V juniju smo javnosti predstavili projekt Droga? Ni razloga!, s katerim nagovarjamo mladostnike, naj se odrečejo alkoholu in drogam. Naša prizadevanja za varno, odgovorno in premišljeno preživljanje prostega časa je danes s svojim obiskom stojnice podprla tudi smučarska tekačica Anamarija Lampič, zaposlena v Oddelku vrhunskih športnikov v Policijski akademiji na Generalni policijski upravi. V okviru prireditve so se s kolesom po mestnih prometnicah podali otroci, z njimi pa tudi policisti na kolesih.

20170922 111508

Prav tako smo se v veliki dvorani športnega centra Leona Štuklja, na prireditvi Varuhi mesta, pridružili dobrodelnemu združenju Koraki za korakce in številnim drugim institucijam, ki so se predstavile najmlajšim. Predšolski otroci in učenci prve triade osnovne šole so tako pobliže spoznali tiste, ki skrbijo za red in varnost v mestu; delo policistov, gasilcev, reševalcev, civilne zaščite, društva za reševalne pse, gorske reševalne službe, redarjev in sveta za preventivo, vzgojo in varnost v cestnem prometu.

2.varuh

1.varuh