Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ptuj so v oktobru 2017 sodelovali na preventivnem dnevu gasilcev PGD Lovrenc in PGD Gabrnik.

Na preventivnem dnevu PGD Lovrenc na Dravskem polju so svojo opremo poleg gasilcev in policije 14. oktobra 2017 predstavljali Slovenska vojska, Civilna zaščita in Rdeči križ. Prireditev je bila namenjena občanom občine Kidričevo in tamkajšnjim učencem osnovnih šol. Na predstavitvenih točkah policije in vojske so si udeleženci lahko ogledali opremo in vozila, gasilci pa so prikazali več dogodkov; za udeležence je bil najbolj zanimiv prikaz, ko je v improvizirani kuhinji zagorelo pregreto olje.

DSC 0864

Tovrstna prireditev je bila letos organizirana že drugič in bo v prihodnje postala tradicionalna, saj si oboji želimo preventivno delovati na področju ozaveščanja ljudi glede varovanja življenja in premoženja v primeru požara.

IMG 20171021 144058

 Ptujski policisti so se odzvali povabilu še PGD Gabrnik, ki je tudi organiziralo dan odprtih vrat svojega gasilskega društva. Prisotnim smo ob tej priložnosti predstavili delo policije, posebej pa smo poudarili osnove varne vožnje gasilskih vozil na nujni vožnji.

DSC00632

IMG 20171021 160434