Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica in Postaje prometne policije Maribor smo 14. aprila 2018 na povabilo tamkajšnjega podjetja sodelovali na preventivni prireditvi ob pričetku motoristične sezone. Prireditve, ki je postala tradicionalna in je letos potekala že šestič zapored, sta se udeležila komandir PP Slovenska Bistrica Aleksander Lubej in policisti Tomaž Kranjc iz PPP Maribor.

18-2018 15-2018

Udeleženci so si ogledali praktičen prikaz spretnostne vožnje policista motorista na poligonu. Prav tako so vozniki pri policistih poiskali številne nasvete za varnejšo motoristično sezono, kot so pravilna izbira in uporaba motoristične opreme, pravilna drža na motornem kolesu, tehnične osnove varne vožnje, pomen predvidevanja in prepoznavanja nevarnosti v prometu, tehnike vožnje motornega kolesa v zavojih ter tehnike vožnje motornega kolesa v skupinski vožnji.

16-2018 19-2018

Zbrane motoriste smo opozorili tudi na problematiko hitrosti in alkohola v cestnem prometu ter jim pokazali uporabo alkotesta. Prireditve se je udeležilo približno 70 motoristov s svojimi jeklenimi konjički. Motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor Boštjan Polenčič je z vozniki obnovil znanje prve pomoči in prikazal, kako pravilno sneti čelado poškodovanemu motoristu.

17-2018