Sorodne objave

 

Pod mariborsko Kalvarijo smo slovenske policistke in policisti trdno odločeni, da se z našimi kolegi, s katerimi se srečujemo pri našem delu, s prijatelji, znanci in vsemi drugimi, ki so humanitarni po srcu, pomerimo v teku po 455 "štengah". Na že 7. Štengijado se je prijavilo kar 60 ekip trojk.

stopnice kalvarija

455 stopnic čaka na tekmovalce ...


Odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že drugič tudi državno prvenstvo Policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah sta odprla Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribpr in dr. Ivan Štuhec, direktor Zavoda Antona Martina Slomška.

IMG 6738

IMG 6786

Skupaj smo zbrali 1.055 evrov. Podarili smo jih Zvezi prijateljev mladine Maribor, ki bo s temi sredstvi omogočila letovanje ob morju tistim otrokom, ki jim starši tega ne morejo omogočiti. Če smo s tem izzvali vsaj en otroški nasmeh, smo dosegli svoj cilj.

IMG 6961

Čeprav so drugo polovico tekmovanja spremljale deževne kaplje, smo razglasitev najboljših pričakali v sončnem vremenu.

IMG 6753

Z nami je tudi nekdanji miličnik in upokojeni policist Štefan Abraham, ki nam, kot strasten zbiratelj vsega, kar je povezano z Milico in Policijo, predstavlja opremo iz časov ljudske milice.

Več fotografij in rezultate tekmovanja najdete na Facebook strani Policijske uprave Maribor oziroma na spletni strani Otroške varnostne olimpijade.