Sorodne objave

 

Mariborski kriminalisti so na današnji novinarski konferenci predstavili preiskavo nedavnega streljanja v Vurberku.

Kot je dejal Andrej Kolbl, pomočnika vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, so štirje moški, stari od 25 do 29 let, v soboto, 26. maja 2018, okoli 3. ure poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, da bi pretepli tam stanujočega 20-letnega moškega.

Moški so sprva na dvorišču poškodovali osebni avtomobil, potem pa skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo. Razbili so kletno okno in grozili, da bodo 20-letnika ubili. Njegov oče je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak. Osumljenih to ni odvrnilo od nadaljnjega napada, zato je 51-letni oče pritekel na dvorišče in tudi tam večkrat ustrelil proti moškim. Ti so tedaj pričeli bežati k parkiranemu osebnemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj dejanja. Med begom je 25-letni osumljenec utrpel dve strelni poškodbi, 29-letni moški pa je utrpel smrtno strelno poškodbo in na kraju umrl.

Ostali trije, razen pokojnega, so se takoj za tem z osebnim avtomobilom odpeljali proti Mariboru, med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Dupleku. 27-letnemu in 29-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost. 25-letni osumljenec, ki je bil ranjen s strelnim orožjem, je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer je še vedno hospitaliziran in ni v življenjski nevarnosti.

V nadaljnjem postopku je bila prostost odvzeta tudi 51-letniku, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja (115/I čl. KZ-1) in dveh kaznivih dejanj poskusov ubojev (115/I čl. KZ-1 v zvezi s 34. čl. KZ-1).

Včeraj zvečer sta bila moška stara 27 in 29 let privedena k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva (296 členu KZ-1). Prav tako je bil včeraj s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju 51-letni moški. Preiskovalna sodnica je zoper trojico odredila sodno pridržanje.