Sorodne objave

 

Fundacija Z glavo na zabavo je tudi v Mariboru organizirala preventivno prireditev, namenjeno osveščanju o nezdružljivosti uporabe alkohola in drog z udeležbo v cestnem prometu. Na prireditvi, ki je bila 6. novembra v Mercatorjevem centru v Mariboru, smo sodelovali tudi mariborski policisti.

IMG 2906

Skupina mladih je ves čas animirala obiskovalce in na prijazen način promovirala zdrav življenjski slog, brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog. Pri projektu poleg predstavnikov fundacije Z glavo na zabavo in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sodelujemo tudi policisti. 

IMG 2913

Na prireditvi smo policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor obiskovalcem delili zloženke s preventivnimi vsebinami, otrokom pa odsevne trakove za boljšo vidnost v prometu in pisane balone s podobo policista Leona.

IMG 2912

Kriminalisti smo pokazali vzorce nekaterih prepovedanih drog in mimoidoče opozarjali na negativne posledice njihove uporabe. 

IMG 2907

Policisti smo obiskovalcem svetovali tudi o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog in pomen uporabe varnostnega pasu.

Veliko zanimanja, zlasti med mlajšimi, je pritegnil simulator vožnje motornega kolesa, na katerem so se z veseljem preizkusili.

Že naslednja prireditev Z glavo na zabavo bo to soboto, 13. novembra 2010, v Mercatorjevem centru na Jesenicah.

 

Vljudno vabljeni!