Sorodne objave

 

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so preiskali kaznivo dejanje uboja, ki se je zgodilo konec tedna v okolici Slovenske Bistrice. Več o kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

IMG 8705

Zvočni posnetek izjave Andreja Kolbla

V petek, 1. marca 2019, je okoli 11. ure 63-letna ženska iz okolice Slovenske Bistrice poklicala na interventno številko 112 in povedala, da je med prepirom od sebe odrinila znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo, zaradi česar ne diha.

Reševalci nujne medicinske pomoči iz Slovenske Bistrice so na kraju dogodka ugotovili, da je 88-letna ženska umrla, najverjetneje nasilne smrti.

Na kraj so zato odšli še Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka do prihoda kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Maribor. Ti so prevzeli nadaljnji postopek. Z nadaljnjim zbiranjem dokazov in obvestil so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo tistega dne, okoli 10. ure, prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka žrtev odrinila od sebe, da je padla na posteljo, tam pa jo je zadavila.

Ogled kraja kaznivega dejanja je v navzočnosti mariborske dežurne državne tožilke in mariborskih kriminalistov opravila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je odredila tudi sodno obdukcijo pokojne, ki je potrdila, da je žrtev umrla nasilne smrti oz. zaradi davljenja.

Osumljeno so kriminalisti včeraj, 3. marca 2019, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njo odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen od 5 do 15 let zapora.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor to prvo takšno kaznivo dejanje.