Mariborski kriminalisti so uspešno preiskali tatvino ter poškodovanje bankomata in objekta. Dogodek se je zgodil septembra lani v mariborskem trgovskem centru. Več o uspešni kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Kaznivih dejanj je utemeljeno osumljen 35-letni Mariborčan.

Mariborski kriminalisti so 23. septembra 2018 obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. V času storitve so se do trgovskega centra v Mariboru pripeljale neznane osebe. Pristopile so do bankomata in na njem s primernim orodjem zlomile ekran. Skozi nastalo odprtino so v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo M52 P3. Zaradi eksplozije je prišlo do poškodovanja bankomata in objekta. Takoj za tem so ugotovili, da so vrata trezorja bankomata ostala nepoškodovana in da bankovcev ne bo mogoče odtujiti, zato so kraj zapustili, ne da bi si karkoli prisvojili. Z dejanjem so oškodovali lastnika bankomata za okoli 9.000 evrov, na trgovskem centru pa je nastala materialna škoda v višini približno 5.000 evrov.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so kriminalisti nesporno potrdili, da je zgoraj opisanih kaznivih dejanj utemeljeno osumljen 35-letni Mariborčan. Kdo so njegovi sostorilci kriminalisti še preiskujejo.

Isti osumljenec je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine s tem, ko je med 19. in 21. oktobrom 2018 prišel do podjetja v Limbušu. Tam je prerezal žičnato ograjo ter vlomil v objekt. Iz skladiščnega prostora je odtujil različno orodje in s tem podjetje oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Kriminalisti so osumljenemu moškemu v torek, 12. marca 2019, odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj, 14. marca 2019, so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.