Sorodne objave

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje območne enote Murska Sobota je v sodelovanju s pomurskimi osnovnimi šolami in vrtci ter policisti organiziral že tradicionalno preventivno akcijo Otroci za varnost v prometu. Namen akcije je bil opozoriti voznike na varno vožnjo v cestnem prometu, predvsem pa brez alkohola.

akcia7

Na martinovo so policisti policijskih postaj Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Gornji Petrovci sodelovali v akciji, v okviru katere so policisti voznika v cestnem prometu zaustavili in opravili kontrolo dokumentov, obvezne opreme in preverili voznikovo psihofizično stanje. Po končanem policijskem postopku pa so otroci pristopali k voznikom in jim dali preventivno gradivo in risbice, ki so jih narisali sami, ter jih ob tem še enkrat pozvali, naj takrat, ko vozijo, ne uživajo alkohola, naj bodo v prometu previdni in naj pazijo nanje.

IMG 1052

Akcija, v kateri sodelujejo otroci, je med prometnimi udeleženci vedno zelo dobro sprejeta, saj se otroške besede in njihove risbice dotaknejo odraslih.

V likovnem natečaju Otroci za varnost v prometu je v Pomurju letos sodelovalo 37 šol in vrtcev, 1039 otrok in učencev ter 95 mentorjev.

IMG 1020