Sorodne objave

 

Včeraj, 28. avgusta 2023, se je na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra v Gornji Radgoni zgodil neljubi dogodek, ki se je po zaslugi lendavskega policista srečno končal.

V bližino stojnice Policijske uprave Murske Sobota je pritekel občan in zaprosil za pomoč, saj njegov otrok ni dihal, sam pa mu ni znal pomagati. Policist Dejan Kranjec iz Policijske postaje Lendava, ki je na sejmu predstavljal delo policije in obiskovalcem tudi svetoval, kako naj poskrbijo za svojo varnost, je takoj stekel do otroka, ki se je dušil in je že postajal moder. Otroka je dvignil, potapkal po hrbtu, da je tujek (piškot) odstranil iz žrela. Otrok je zadihal.

Foto1 pomoc otroku

Malčka so kasneje predali v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči.

Na našega sodelavca in kolega, ki je strokovno in uspešno posredoval in tako otroku rešil življenje, smo izjemno ponosni. V trenutku, ko je bilo treba hitro sprejeti odgovorno odločitev in tvegati tudi negativen izid, je pogumno in požrtvovalno ukrepal. V veliko veselje vseh prisotnih, predvsem malčka in njegovih staršev, je bila policistova pomoč uspešna.