Sorodne objave

 

V Murski Soboti bo v nedeljo, 3. septembra 2023, z začetkom ob 20.15, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija potekala nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach. Ker pričakujemo, da se bo športne prireditve udeležilo večje število navijačev, bomo policisti v Murski Soboti ter ožji in širši okolici v tem času povečali svojo prisotnost.

Med aktivnostmi za učinkovito zagotavljanje večje varnosti udeležencev prireditve ter drugih občanov in njihovega premoženja je tudi uporaba tehničnih sredstev za fotografiranje in video- ter avdiosnemanje. Z njimi bomo spremljali policijske postopke in obenem dokumentirali morebitne kršitve javnega reda in miru ter druga odklonska dejanja pred in med prireditvijo ter po njej. Tehnična sredstva za videosnemanje bodo uporabljena tako na lokacijah v mestu, kjer se ponavadi zbirajo navijači, kot v okolici stadiona in na samem stadionu.

Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani se morajo ravnati po navodilih policije in drugih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Pozivamo tudi k športnemu navijanju. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja.

Povezane vsebine

Nasveti za varen obisk športnih in drugih prireditev