Sorodne objave

 

Med predavanji na Osnovni šoli II v okviru preventivnega projekta Policist Leon svetuje so se policisti Policijske postaje Murska Sobota z učenci pogovarjali o problematiki varne poti v šolo. Ker je po mnenju šolarjev največja težava prav prečkanje prometnic, se jim je porodila ideja o izdelavi preventivne makete z napisom Počasi, da bi voznike tako še dodatno opozorili na nevarnost prehitre vožnje.

Skupaj z učenci in njihovimi učitelji ter v sodelovanju z lokalno skupnostjo so izdelali tri table ter jih izročili učencem OŠ II, OŠ III in POŠ Krog. Učenci iz projektne skupine postavljajo table na določene točke v okolici šole predvsem na območju prečkanja vozišča.

Fotografija deklice, ki v rokah drži prometni znak z napisom Počasi, je nalepljena na kovinski podlogi, je zrcalno vidna in na podstavku za prometno signalizacijo.

deklica pocasi

 Kot model za izdelavo makete je sodelovala učenka V. razreda OŠ II Murska Sobota Tajda Lovenjak (na fotografiji z vodjo policijskega okoliša na PP Murska Sobota Tomažem Trajbaričem) in tako omogočila izvedbo celotnega preventivnega projekta.
 
Učenci pozivajo: "Če smo varni, bodimo varni še naprej in še bolj!"