Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je skupaj s prometnovarnostnim centrom za vadbo varne vožnje Španik 30. maja 2009 pripravila Prvi prometni dan.

DSC08195Častni pokrovitelj prireditve je bil predsednik države Danilo Türk.

DSC08404

Na prireditvi so pripravili trening varne vožnje, tako za voznike začetnike kot že izkušene voznike, vozniki pa so lahko spoznavali tudi t. i. eco-driving oz. energetsko učinkovito vožnjo ter posebna očala za simulacijo različnih stopenj alkoholiziranosti in prisotnosti psihoaktivnih substanc v organizmu.

DSC08270

Dijaki Srednje ekonomske šole iz Murske Sobote so predstavili projekte, pri katerih so v sodelovanju s policijo spoznavali promet in vadili varno vožnjo. Udeleženci so si na prireditvi ogledali še motorna kolesa in motoristično opremo, poleg tega so se s svojo opremo predstavili tudi policisti motoristi iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

Pomemben podatek je, da med več kot 600 vozniki, ki so se leta 2008 na poligonu v Murski Soboti udeležili treninga varne vožnje, nihče ni bil udeležen v prometni nesreči s smrtnim izidom ali s hudo telesno poškodbo.