Sorodne objave

 

Udeleženci v prometu se v pomladnih dneh pogosto srečujejo s prehitro in neprilagojeno vožnjo motoristov. Še posebej je prekoračitev hitrosti očitna na cestah skozi naselja, kjer je hitrost motoristov pogosto celo enkrat višja od predpisane. Zgodijo se tudi smrtne prometne nesreče, pogosto tudi zato, ker vozniki osebnih avtomobilov motorista prepozno opazijo, motoristi pa zaradi prevelike hitrosti ne morejo pravočasno zavreti.

005

Motoristi sodijo med najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu, pogosto jo skupijo bodisi zaradi lastnih napak ali napak drugih. Da bi poskrbeli za njihovo večjo varnost, smo radgonski policisti 7. maja 2011 skupaj z motorističnimi klubi in ob pomoči občinskih svetov za preventivo v cestnem prometu v občinah Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona, Apače in Radenci pripravili preventivno aktivnost. Na območju teh štirih občin, ki jih tudi pokriva Policijska postaja Gornja Radgona, je namreč registriranih več kot 300 motoristov.

009

Pri organizaciji varne vožnje je sodelovalo vseh sedem registriranih motorističnih klubov v Upravni enoti Gornja Radgona, in sicer motoristični klubi Jurjovški Zmaji, Gornja Radgona, Atila, Lisjaki, Kamagot, Črna Vdova in Biker Point.

Trening varne vožnje je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V prvem je inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota Boris Žibrat najprej predstavil problematiko motoristov kot udeležencev v cestnem prometu. Pomočnik komandirja Policijske postaje Gornja Radgona Bojan Sabotin pa je motoristom predstavil novo zakonodajo s področja cestnega prometa, ki začne veljati 1. julija 2011.

017

Po končanem teoretičnem delu smo na bližnjem parkirišču, kjer je smo postavili poligon, pripravili še praktičen del varne vožnje, ki so ga vsi udeleženci tudi prevozili. Nazadnje pa so se motoristi v spremstvu Borisa Žibrata zapeljali na krožno vožnjo. Tako so trening varne vožnje zaključili zadovoljni in v upanju, da podobno srečanje še kdaj ponovimo. 

018

Ob tem sta pomočnik komandirja radgonske policijske postaje Bojan Sabotin in policist ter vodja varnostnega sosveta v občini Sveti Jurij ob Ščavnici Simon Šipek predstavila tudi zloženko, ki jo je izdala Policijska postaja Gornja Radgona. Zloženka nosi slogan Z glavo na motor in podnaslov Zavarovan je motor - življenje ne!

024