Sorodne objave

 

Ob letošnjem dnevu policije sta bili na Policijski upravi Murska Sobota organizirani kar dve prireditvi. 19. junija 2009 smo v sejni sobi Policijske postaje Murska Sobota pripravili prireditev, na kateri smo podelili priznanja policije.

Direktor uprave Drago Ribaš je podelil znake policije za 10, 20 in 30 let dela v policiji in srebrne ter bronaste ščite policije. Program so popestrili tudi učenci Osnovne šole I iz Murske Sobote in kvartet Policijskega orkestra.

Srebrne ščite policije so prejeli: Slavko Balažic, Andrej Bračko, Marjan Časar, Branko Fuks, Leopod Horvat, Jožef Kotnjek, Alojz Kramar, Franc Krojs, Janez Lovrec, Marjan Misja, Alojz Nemec, Mira Prelec, Alojzij Šiško, Roman Zver in Boris Žibrat.

Bronaste ščite policije so prejeli: Franc Bogar, Janko Divjak, Robert Farkaš, Robi Feher, Darko Gavez, Mateja Hochstätter, Marjan Horvat, Drago Kocbek, Dušan Lebar, Melita Murgelj, Danilo Perko, Dejan Ravš, Željko Stojko, Aleš Šijanec, Jožica Škerlak, Janko Šobak, Boris Štivan, Jožef Titan, Viljem Trplan, Branko Trstenjak, Boštjan Vučko in Robert Vukajč.

IMG 1770

IMG 1777

Naslednji dan, 20. junija, pa je v kulturnem domu v Dobrovniku potekala slovesnost ob dnevu državnosti in dnevu policije ter v počastitev praznika Občine Dobrovnik, 15-letnice delovanja Policijskega veteranskega združenja Sever za Pomurje in 20-letnice akcije Sever.

Slovesnost so skupaj organizirali Policijska uprava Murska Sobota, občina Dobrovnik in PVD Sever za Pomurje.

IMG 1862

Udeleženci svečanosti v dvorani kulturnega doma v Dobrovniku IMG 1869

Navzoče je nagovoril tudi župan občine Marjan Kardinar

IMG 1871

Predsednik PVD Sever za Pomurje Ciril Magdič je podelil priznanja Sever


Na svečanosti se je poleg številnih zaposlenih in občanov občine Dobrovnik ter vabljenih gostov iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške zbralo več kot 300 udeležencev.

IMG 1895

Slavnostni govornik je bil predsednik Državnega sveta RS mag. Blaž Kavčič

IMG 1868

V kulturnem programu so nastopili tudi učenci Dvojezične osnovne šole DobrovnikIMG 1890

Direktor policijske uprave Drago Ribaš in direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi mag. Aleksander Jevšek sta podelila priznanja policije, in sicer zlati ščit policije, bronasti znak za sodelovanje in medalje policije za požrtvovalnost.


Zlati ščit policije so prejeli: Janez Breznik, Zlatko Ferencek in Drago Petek. Bronasti znak za sodelovanje so prejeli: Oddelek in služba za izravnalne ukrepe v Upravi uniformirane policije v Glavni policijski kapitaniji županije Zala iz Zalaegerszega (Zala Megyei Rendör ? Fökapitányság Rendészeti Igazgatóság Bevetési szolgálat Bevetési osztály), László Pinter, v. d. vodje oddelka za prometno varnost na Glavni Policijski kapetaniji Zala iz Zalaegerszega, Szabolcs Soós, vodja oddelka za prometno varnost na Policijski Kepetaniji Lenti, in Igor Flucher, koordinator iz Geodetske pisarne Lendava.

Medaljo policije za požrtvovalnost so prejeli: Alojz Sečko in Marija Sečko, ki sta ujela in do prihoda policistov pridržala osumljenca, ki je ukradel žensko torbico, in policist Damjan Horvat, ki je izkazal požrtvovalnost pri reševanju življenja.

IMG 1849

IMG 1897

Koncert Policijskega orkestra s solistko Ireno Vrčkovnik