Sorodne objave

 

Pomurski policisti so 5. julija 2011 sodelovali na odlično obiskanem oratoriju, ki ga je organiziral Miklavžev zavod župnije Murska Sobota. Obiskalo ga je skoraj 100 otrok.

p11

Oratorij vsako leto poteka v več župnijah škofije Murska Sobota. Pomurski policisti že vrsto let radi priskočijo na pomoč pri organizaciji, saj je to odlična priložnost, da se družijo z otroki in jim tako predstavijo svoje delo. Oratorij je namreč dobrodošla sprememba za otroke, ki se med poletnimi počitnicami nemalokrat že prav pošteno dolgočasijo. Daje jim priložnost, da čas koristno porabijo za pesmi, igre, razgibane dejavnosti itd.

p22

Oratorij predstavlja dneve veselja, smeha, zabave in druženja otrok s svojimi vrstniki. Med drugim mladim pokaže, kako na življenje gledati s pozitivne strani in izkoristiti vse njegove lepote. Takšne aktivnosti jih spodbujajo, da se odgovorno vključujejo v okolje, v katerem živijo, se povežejo s svojimi sovrstniki in spoznavajo štiri simbole oratorija, to so šola, dom, dvorišče in župnija. Šola predstavlja razum, odgovornost in izobraževanje. Dom pomeni ljubezen, domačnost, ljubeznivost, zaupanje, zahtevnost, doslednost in disciplino. Dvorišče je kraj veselja, igre, razvedrila, bivanja v naravi, glasbe in plesa, župnišče pa simbol vere in izbire vrednot življenja.

p33

Policisti so otrokom predstavili delo in opremo, največ zanimanja pa so malčki in mladostniki pokazali za službene živali. Hkrati so jim policisti tudi svetovali in jih učili, kako poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih.

skupinska1