Sorodne objave

 

Kot že vrsto let doslej so se pomurski policisti tudi letos udeležili 49. kmetijsko živilskega sejma AGRA, ki je potekal med 20. in 25. avgustom v Gornji Radgoni. Policisti so tako obiskovalcem sejma predstavili tudi svoje delo in jim svetovali, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost svojega premoženja.

DSC 7265

V soboto, 20. avgusta, so se kot prvi predstavili policisti Policijske postaje Ljutomer s popolnoma novim, atraktivnim programom ''detektiva Frančka''. Projekt je namenjen predvsem otrokom, saj jim na zanimiv in prijazen način približa policijsko delo in jih spodbuja za poklic policista.

Policijsko stojnico so na dan otvoritve sejma obiskali tudi predsednik države dr. Danilo Türk s soprogo, minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan in župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ki je policiste med drugim pohvalil za dobro delo. Policiste sta pozdravila tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš in vodja Sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak.

Veliko obiskovalcev sejma, tako starejših kot tudi najmlajših, si je z velikim zanimanjem ogledovalo razstavljeno opremo in tehniko. Posebne pozornosti je bilo deležno policijsko motorno kolo znamke Yamaha FJR 1300.

DSC 7324

Drugi dan sejma, 21. avgusta, so se predstavili tudi pripadniki posebne policijske enote. Obiskovalci so bili navdušeni nad njihovo opremo in usposobljenostjo, značilnosti njihovega dela pa so lahko spoznavali tudi ob prikazu različnih predstavitvenih filmov. Dogajanje na stojnici je popestril tudi vrhunski športnik, zaposlen v policiji, telovadec Mitja Petkovšek, ki so se ga obiskovalci sejma izjemno razveselili.

Murskosoboška kriminalista sta tretji dan sejma predstavila področje delovnih nezgod (nesreče pri podiranju dreves v gozdu itd.), saj statistični podatki kažejo na porast števila le teh.

DSC 7315

O zasegu vozil in potovalnih dokumentov so spregovorili policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota, in sicer četrti dan sejma. Najbolj zanimiva je bila za obiskovalce njihova oprema, ki jo uporabljajo pri svojem delu, saj so z zanimanjem spremljali policistovo razlago, kako ugotoviti, ali je dokument ponarejen ali ne.

Murskosoboški prometni policisti so skupaj z inšpektorji iz policijske uprave v sredo, 24. avgusta, obiskovalcem sejma svetovali s področja varnosti cestnega prometa. Veliko pozornosti so namenili predvsem začetku šolskega leta, pri tem pa so predstavili tudi dva preventivna projekta policije Varno na poti v šolo in domov, ki je namenjen predvsem otrokom, ter Policijska izkušnja kot nasvet, s katero spodbujamo vse udeležence v cestnem prometu k previdni in strpni vožnji. Na varnost ob začetku šolskega leta pa so predstavmiki policije spregovorili tudi na novinarski konferenci, ki je potekala na sejemskem prostoru zadnji dan sejma.

DSC 7574

Obiskovalci sejma so na prirejenem poligonu lahko med drugim preizkusili tudi posebna očala, ki simulirajo občutek vpliva alkohola ali prepovedanih drog na človekovo telo in počutje. Z indikatorjem prisotnosti alkohola pa so obiskovalci pridno preverjali svoje psihofizično stanje. Da je bila odločitev sodelovanja na sejmu pravilna, se je pokazalo tudi skozi mnoga vprašanja obiskovalcev, na katera so policisti z veseljem odgovarjali.

Zadnji sejemski dan so policisti Policijske postaje Gornja Radgona skupaj s predstavniki strojnega krožka opozarjali na varno delo s kmetijsko mehanizacijo. S prikazom kratkega filma in videospoti pa so poskusili vplivati na ozaveščenost ljudi o pomenu ustreznega varstva pri delu.