Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota se je 1. oktobra 2011 predstavila s preventivnim projektom Varno v jesen 2011, ki je bil v znamenju slogana Policist, vaš partner.

DSC 6925

Projekt, ki je potekal v Murski Soboti v sklopu mednarodnega tekmovanja v kuhanju golaža, je pripravilo Združenje policistov Slovenije, sodelovali pa so policisti sektorja uniformirane in kriminalistične policije, prometni policisti, policisti postaje za izravnalne ukrepe in policisti splošnih policijskih postaj.

DSC 6811

Največ pozornosti in aktivnosti je bilo namenjenih varnemu delu v kmetijstvu ter varni uporabi traktorjev in delovnih strojev v cestnem prometu, pri čemer so lahko obiskovalci dobili veliko koristnih informacij o pomenu tehnične brezhibnosti vozil, ustreznem rokovanju s stroji, uporabi zaščitne opreme itd. Velik poudarek je bil tudi na sloganu Na delo in cesto brez alkohola!, saj so policisti intenzivno opozarjali na nevarnosti vožnje in dela s težkimi stroji pod vplivom alkohola.

DSC 5071

Tudi za najmlajše obiskovalce je bilo poskrbljeno. V sodelovanju z animatorjem je bil zanj pripravljen projekt Detektiv Franček, ki je navdušil tako najmlajše kot tudi njihove starše. Otroci so raziskovali poti detektiva in se pri tem srčno zabavali. Na koncu igre so mački dobili praktična darila, predvsem pa so s seboj odnesli veliko lepih spominov na skoraj pravo detektivsko delo.

DSC 6991

V sklopu preventivnega projekta so sodelovali tudi hrvaški policisti motoristi.

DSC 6970

Poleg policistov so se predstavili še pripadniki vojske in carine, gasilci, reševalci, lastniki starodobnikov, različna kulturno-turistična društva in zavod Oranžna nit.

DSC 6807

Še nekaj utrinkov ...