Sorodne objave

 

Na 47. sejmu AGRA v Gornji Radgoni so se med 29. avgustom in 5. septembrom 2009 s preventivnimi vsebinami predstavili tudi pomurski policisti.

Osnovni namen projekta je bil dvigniti kakovost preventivnih dejavnosti policije na vseh področjih policijskega dela, okrepiti sodelovanje policije z občani, predstaviti policijsko opremo, ki jo vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu, in aktivnosti ob začetku šolskega leta.

DSC01743

Na sejmu so poleg slovenskih sodelovali tudi avstrijski varnostni organi: policisti iz policijskih uprav v Gradcu in Bad Radkersburgu, ki so se predstavili na dan avstrijske zvezne dežele Štajerske, 4. septembra 2009. Madžarski varnostni organi pa so se predstavili 31. avgusta 2009.

DSC01767

Na temo Varno na motorno kolo so se s preventivnimi aktivnostmi 29. avgusta predstavili policisti Policijske postaje Murska Sobota, ki so predstavili tudi tablo z napisom Počasneje.

DSC01782

DSC01762

V naslednjih dneh so se predstavili še pripadniki posebne policijske enote z murskosoboškega območja in policisti prometniki s Postaje prometne policije Murska Sobota in Sektorja uniformirane policije, ki so predstavili preventivne aktivnosti ob začetku šolskega leta. Aktivnosti ob začetku šolskega leta so policisti predstavili tudi na novinarski konferenci, ki je bila na sejmu organizirana 31. avgusta.

DSC01879

Opremo za odkrivanje ponarejenih in prenarejenih dokumentov so razstavili policisti Postaje mejne policije Petišovci, o zaščiti pred delovnimi nesrečami, vrstniškim nasiljem, prepovedanimi drogami in premoženjsko kriminaliteto pa so obiskovalcem svetovali kriminalisti Sektorja kriminalistične policije.

DSC01781

Policisti PP Lendava so obiskovalcem svetovali glede varnega dela s kmetijsko mehanizacijo, policisti PP Gornja Radgona, ki so sodelovali z Oddelkom za kmetijsko svetovanje pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota, pa so predstavili zloženko Ne skači v vodo.

DSC01729

DSC01695

Na prireditvenem prostoru so policisti razstavili motorno kolo Yamaha FJR 1300, ki je bilo za najmlajše obiskovalce najbolj zanimivo. Poleg tega so med prireditvijo ves čas predvajali videospote z različno preventivno vsebino, sodeloval pa je tudi Svet za preventivno in vzgojo v cestnem prometu, ki je predstavil različne projekte.

DSC01721

Med njimi je bilo gotovo največ zanimanja za indikator prisotnosti alkohola, saj so obiskovalci lahko tudi sami preverili svoje psihofizično stanje.

DSC01737

DSC01742