Sorodne objave

 

Murskosoboški policisti smo v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo  v Murski Soboti, pomurskimi osnovnimi šolami in vrtci ter Pomurskim društvom za boj proti raku 9. novembra 2012, dan pred Martinovim, organizirali preventivno prireditev za večjo varnost otrok v prometu.

IMG 1351

Namen prireditve z naslovom Otroci za varnost v prometu je bil predvsem opozoriti voznike na nevarnost alkohola v prometu. Akcija je bila organizirana kot zaključek likovnega natečaja, ki smo ga razpisali v začetku šolskega leta in je trajal do konca oktobra. Namenjen je bil mlajšim učencem v osnovnih šolah in starejšim v vrtcih. Otroci so se likovno izražali na temo prometa. Izdelali so razglednice, se o problemu pogovarjali in tako učili tudi prometnih predpisov.

IMG 1359

Sodelovalo je 24 osnovnih šol in 20 vrtcev. Policijska uprava Murska Sobota pa je prejela kar 1.295 izdelkov. Likovne izdelke so skupaj s sporočili o nevarnosti alkohola in zgibanko o alkoholu otroci druge osnovne šole Murska Sobota skupaj s policisti delili naključno ustavljenim voznikom. Izdelke, ki jih na akciji nismo razdelili, bodo otroci podarili svojim staršem, ostale pa bomo razdelili v otroških ambulantah v Pomurju.