Sorodne objave

 

Ljutomerski policisti so ponoči 28. februarja 2013 iz gorečega stanovanja, v katerem sta eksplodirali plinski jeklenki, ob pomoči občana rešili poškodovano 64-letno žensko. Hrabrim policistom je danes, 6. marca 2013, čestital direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić, mag.

Ob tem je izpostavil veličino njihovega pogumnega in požrtvovalnega dejanja, s katerim so poleg rešenega življenja preprečili še hujšo katastrofo, do katere bi lahko prišlo, saj so bila zaradi plinske eksplozije neposredno ogrožena življenja več ljudi in premoženje večje vrednosti.

tiskovna01

Ko so policisti Sašo Ferenček, Boris Kumer, Peter Dovečar in Borut Skuhala (na fotografiji) med opravljanjem svojega dela na Policijski postaji Ljutomer zaslišali eksplozijo iz bližnjega stanovanjskega bloka, so takoj pograbili gasilne aparate in stekli do stanovanja, v katerem je prišlo do eksplozije. Pridružil se jim je tudi občan Janko Veršič, ki živi v bližini.


Policisti so z gasilnimi aparati iz postaje in bližnjih blokov v stanovanju omejili začetni požar. Pri gašenju so se izmenjevali, nato  jim je iz stanovanja uspelo odnesti hudo poškodovano 64-letno stanovalko, ki je živela sama. Ponesrečenka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico in naknadno v bolnišnico Maribor, kjer so jo oskrbeli in jo obdržali na zdravljenju. Požar so dokončno pogasili gasilci, ki so zelo hitro prišli na kraj, in tako preprečili ogroženost drugih stanovanj v bloku. Po ugotovitvah kriminalistov je eksplozija nastala zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk. Povzročila je veliko škodo: poleg ranjene stanovalke in popolnoma uničenega stanovanja je poškodovanih še pet drugih stanovanj in 13 avtomobilov, ki so bili parkirani pred blokom; zlomljenih je tudi več stekel v sosednjem stanovanjskem bloku.