Sorodne objave

 

Policisti vsak dan pomagajo ljudem. Marsikdaj storijo več, kot od njih pričakujeta zakonitost in strokovnost poklica. Včasih so takšna dejanja policistov med ljudmi sprejeta kot nekaj samoumevnega, spet drugič pa so policisti deležni najbolj iskrenih zahval.

DSC 9152

Eno takšnih je minuli teden prejel policist Policijske postaje Murska Sobota Bojan Žižek. Žižek je pomagal poškodovani občanki, ta pa se mu je za izkazano prijaznost in skrb zahvalila preko medijev … pa tudi s šopkom rož.

V začetku aprila je v Murski Soboti starejši občanki Nadi Ritlop spodrsnilo na mokrem asfaltu. Padla je in si pri tem poškodovala zapestje, dobila pa je tudi nekaj odrgnin na čelu. Policist Bojan Žižek, ki se je ravno peljal mimo, jo je opazil, ko je ležala na tleh, ob njej pa je že bil nek moški, ki je po policistovem prihodu odšel. Žižek je obrnil vozilo in gospe priskočil na pomoč. Kljub njenemu zatrjevanju, da je vse v redu, jo je odpeljal v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ji je počila kost v zapestju, zato je dobila mavec. Policist je o dogodku osebno obvestil tudi njenega soproga, ki jo je še isti dan prišel iskat v bolnišnico.

Naslednji dan je občanka poklicala na policijsko upravo, da bi se zahvalila policistu, kjer so ji povedali, da se je Žižek naslednji dan oglasil v bolnišnici, da bi preveril, kako je z njo. Presenečena nad njegovo humanostjo se je Nada Ritlop policistu zahvalila preko lokalnega časopisa, pa tudi osebno, ko mu je ob srečanju v znak hvaležnosti za izjemno skrb, ki jo je izkazal, prinesla prvo cvetje s svojega domačega vrta.

Foto: Vestnik