Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

Da bi preverili usposobljenost in opremljenost pomurskih policistov ter njihov odziv ob morebitnem ropu finančne ustanove, so na območju Policijske uprave Murska Sobota 12. oktobra 2009 izvedli operativno vajo, v kateri so poleg rednih policijskih patrulj sodelovali tudi policisti posebne policijske enote v upravi, policijski pogajalci in pripadniki Specialne enote.

Policisti so se morali za vajo spopasti z naslednjo situacijo: rop pošte v Veržeju in pobeg štirih oboroženih roparjev, pri čemer naj bi ti zajeli tudi talce.

zm1

Na različnih lokacijah so policisti takoj po prejetem obvestilu o "ropu" postavili blokade. Prvi avtomobil, v katerem sta se vozila dva storilca, so zaustavili s stingerjem, sredstvom za prisilno zaustavljanje vozil. Storilca sta sicer stekla v gozd, a so ju hitro našli in prijeli.

zm2

Drugi par "roparjev" se je s talci zatekel in "zabarikadiral" v stavbo nekdanjega Centra za tujce v Prosenjakovcih. Ker se storilca nista vdala in sta grozila z ubojem talcev, so se v reševanje krizne situacije vključili policijski pogajalci. Vendar se tudi po daljšem pogajanju storilca nista predala, zato so v objekt vpadli pripadniki Specialne enote, oba storilca prijeli in osvobodili talce.

zm3

Po prvih ocenah so policisti PU Murska Sobota dobro usposobljeni za reševanje opisanih situacij. Več podrobnosti pa bo v naslednjih dneh pokazala natančnejša analiza vaje.

zm4