Sorodne objave

 

Policijska postaja Murska Sobota je v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno vartsvo iz Murske Sobote ob Martinovem organizirala uspešno preventivno akcijo, v kateri je sodelovalo tudi več učencev iz pomurskih šol, ki so prispevali svoja likovna dela.

Akcija je potekala dne 10. 11. 2006 med 09.30 in 11.30 uro na Cankarjevi ulici v Murski Soboti, kjer so policisti iz PP Murska Sobota izvajali kontrolo prometa, pri čemer so največ pozornosti namenili psihofizični sposobnosti voznikov v cestnem prometu. Opravljena je bila kontrola 60-ih voznikov osebnih avtomobilov, pri kontroli pa večjih nepravilnosti ni bilo ugotovljenih razen dveh voznikov, ki nista uporabljala varnostnega pasu in ena voznica, katera med vožnjo ni uporabljala luči.

Med kontrolo posameznega voznika sta do vozila pristopila dva učenca, ki sta vozniku izročila likovno delo in sicer sliko, katero so prispevali učenci pomurskih osnovnih šol, prav tako pa so skupaj s sliko izročili zloženke na temo alkohola in zimske vožnje, ob tem pa so voznikom zaželeli srečno in varno vožnjo. S samo akcijo pa so učenci hoteli voznikom sporočiti:

 "TUDI MI SMO UDELEŽENCI V CESTNEM PROMETU"


Preventivna akcija je bila predstavljena tudi na radiu "MURSKI VAL".


FOTGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst: Tomaž TRAJBARIČ