Policisti Policijske postaje Lendava so se dne 1. 8. 2006 odzvali povabilu župana občine Velika Polana g. JAKLIN Damjana z namenom predstavitve opreme in promocije policije na javni prireditvi "POMURSKI POLETNI FESTIVAL", ki sodi med največje prireditve v tem koncu Slovenije, tako po številu obiskovalcev, kakor tudi bogatem programu za vse starostne skupine.

V času med 10.00 in 14.00 uro sta se vodji policijskega okoliša in policistki iz PP Lendava pridružila tudi dva policista - kolesarja iz PP M.Sobota.

Policisti so na krajšem kolesarskem izletu od prireditvenega prostora v Veliki Polani do turistične točke "Copekov mlin" v Mali Polani spremljali približno 50 otrok - kolesarjev, različnih starostnih skupin, ki so v okviru festivala sodelovali na učnih delavnicah.

Ob druženju s policist je bil ta dan v okviru delavnic namenjen spoznavanju ter obnavljanju znanja s področja prometne varnosti, s poudarkom varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu.

Pred varnim in uspešnim povratkom na prireditveni prostor festivala, se je druženje zaključilo s tabornim ognjem v idilični naravi Polanskega loga ter pripravo taborniške malice.

V popoldanskem času med 17.00 in 19.00 uro so policisti iz PP Lendava na prireditvenem prostoru "Pomurskega poletnega festivala" obiskovalcem predstavili opremo za varovanje državne meje, kontrolo cestnega prometa in posebno policijsko enoto.

Obiskovalci so z zanimanjem spraševali policiste o različnih temah policijskega dela, prav tako so preizkusili policijsko opremo.

Ob koncu druženja se je župan občine Velika Polana g. Damjan JAKLIN zahvalil policistom Policijske postaje Lendava in vsem sodelujočim policistom. Pohvalil je kvalitetno prestavitev dela policistov, s tem pa se je tudi zelo okrepila prijateljska vez med policisti in občani Velike Polane, kakor tudi med drugimi priložnostnimi obiskovalci.

Zaradi nepozabnega srečanja ter nadgrajevanja medsebojnega sodelovanja, je bila na obeh straneh izkazana volja ter pripravljenost, da se bo tovrstno sodelovanje Policije z lokalno skupnostjo naslednja leta zagotovo ponovilo.


FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Tekst in prvi fotografiji: Jožef TITAN