Sorodne objave

 

Letošnjega prvega šolskega dne se bodo policisti Policijske postaje Lendava radi spominjali. Na prireditvi, ki je potekala v telovadnici Osnovne šole Odranci, jim je župan občine Ivan Markoja predal dve službeni kolesi s pripadajočo opremo.

odranci1

Kolesi je v imenu Policijske uprave Murska Sobota prevzel direktor uprave Damir Ivančić skupaj s komandirjem Policijske postaje Lendava Branimirjem Šijancem in policistoma kolesarjema Simono Tóth in Matjažem Plehom.

Po županovih besedah se bo lokalna skupnost, v kateri deluje lendavska policijska postaja, še naprej trudila za sodobnejšo opremo policistov. Dodal je še, da se zaveda, kako je raznovrstna oprema potrebna za uspešno delo policistov pri zagotavljanju varnosti občanov.

Direktor murskosoboške policijske uprave se je županu zahvalil za njegov posluh za izboljšanje varnosti v lokalni skupnosti. Dodal je še, da je prednost koles ne le v njihovi mobilnosti in učinkovitosti, temveč tudi varčnosti. "Policisti kolesarji opravljajo naloge tako v Lendavi kot tudi bližnji okolici, zato dnevno prekolesarijo najmanj 30 kilometrov. Kolesa bodo policistom v pomoč pri njihovem delu, z njimi pa bodo tudi bolj opazni v javnosti, kar dobro vpliva na preventivno delo," je še dodal direktor Ivančič.

odranci4

Po prireditvi so se policisti skupaj z učenci sprehodili ob cesti v neposredni bližini šole. Policisti so šolarje opozorili na pravilno obnašanje v prometu in varno prečkanje prehoda za pešce.