Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ljutomer so se odzvali povabilu dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in se 19. oktobra udeležili dneva varnosti. Policisti so sodelovali pri poučni vaji o požarni varnosti in evakuaciji na šoli.

007

V sklopu vaje je potekala tudi predstavitev služb, ki so kakor koli povezane z reševanjem in zagotavljanem varnosti (policija, gasilci, vojska, civilna zaščita, reševalci).

011

Policisti so na dveh delovnih točkah dijakom in drugim obiskovalcem predstavili opremo in delo policista. Tako so lahko dijaki na prvi delovni točki spoznali opremo policista posebne policijske enote, opremo za zagotavljanje varnosti v cestnem prometu in nadzor državne meje, različna službena vozila policije itd. Na drugi točki pa so policisti s pomočjo očal, ki simulirajo prisotnost alkohola in prepovedanih drog pri vozniku, predstavili nevarnost udeležbe v cestnem prometu pod vplivom teh substanc. Predstavitve se je skupno udeležilo okoli 300 obiskovalcev, med katerimi je bilo največ dijakov.

003