Sorodne objave

 

V nedeljo, 6. aprila 2014 je bilo na parkirišču tehničnih pregledov v Ljutomeru izvedeno teoretično in praktično usposabljanje motoristov pred pričetkom motoristične sezone. 

DSC04303

Kljub dokaj "kislemu" vremenu se je prireditve udeležilo okoli 150 motoristov in ostalih obiskovalcev, med drugim tudi kolegi iz policijskega motokluba Blue Knights. Prireditve se je udeležil tudi prav poseben gost - štirinožni ljubitelj bencinskih hlapov. Letos je bil še  sopotnik, drugo leto pa, kdo ve ... 

DSC04300

Na prireditvi je bil motoristom omogočen tudi brezplačen preventivni tehnični pregled njihovega jeklenega konjička. Tisti, ki še niso utegnili registrirati svojega motorja, so to lahko storili tisti dan, saj so bili na prireditvi tudi zavarovalni agenti ene izmed slovenskih zavarovalnic.

Inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota Boris Žibrat je nato zbranim predstavil najpogostejše vzroke prometnih nesreč motoristov, spregovoril je tudi o napakah, ki do nesreč pripeljejo, ter načinih, kako se jim izogniti. Motoristom je predstavil tudi najpomembnejše sklope motorja in jim svetoval, kako jih vzdrževati, da bo vožnja varna in obenem motoristu v užitek.

DSC04303

Reševalci iz Zdravstvenega doma Ljutomer so praktično prikazali, kako je treba pomagati ponesrečenemu motoristu, da ga ne bi pri tem nehote še bolj poškodovali. Prikazali so postopek pravilnega snemanja čelade, postavitev v pravilen položaj ter postopek reanimacije - tudi z defibrilatorjem. 12 teh naprav je nameščenih tudi v Pomurju, točne lokacije pa si je možno ogledati na spletni strani www.aed-baza.si.

Sledil je trening na poligonu, ki je potekal pod budnim očesom policistov inštruktorjev Milka Osterca in Zvonka Osvalda iz Postaje prometne policije Murska Sobota. Udeleženci so lahko trenirali slalom, vožnjo v osmici, zaviranje in izogibanje oviram. Kolegi iz prometne policijske postaje so pripravili tudi plakate s fotografijami nekaterih najhujših prometnih nesreč motoristov v Pomurju, ki so pritegnili veliko pozornosti prisotnih. Verjamemo pa, da so plakati spodbudili tudi veliko treznega premisleka.

Sledilo je še okrepčilo, nato pa se je koristno in prijetno druženje zaključilo s krajšo relacijsko vožnjo po Prlekiji.

Na prireditvi so poleg lokalnega avto podjetja sodelovali še prleški motoklubi, Zdravstveni dom Ljutomer, Postaja prometne policije Murska Sobota in Policijska uprava Murska Sobota.


Motoristi, vabljeni na preventivne delavnice!